Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Напредъкът на Ферари се дължи на работа в симулатора, сподели Биното

Напредъкът на Ферари се дължи на работа в симулатора, сподели Биното

1813
0
Шарл Льоклер, Матия Биното
Шарл Льоклер и Матия Биното; снимка: Ферари

Силното темпо на Шарл Льоклер и Карлос Сайнц в последните надпревари от сезон 2021 на Формула 1 се дължи на работа в симулатора, сподели Матия Биното. Шефът на Ферари каза, че тимът има прогрес, което е много обнадеждаващо за втората половина от сезона.

„Няма да навлизам в подробности, но определено работихме много на симулатора с пилотите и екипа. Опитахме се да разберем по-добре какво не е наред и как да се справим. Мисля, че заради това съм толкова удовлетворен да видя прогреса“, обясни Биното

„На Силвърстоун например бе разочароващо да загубим две обиколки преди финала. Същевременно обаче според мен трябва да сме доволни – както от състезателното си темпо, така и от цялостното си представяне през уикенда (във Великобритания). Мисля, че резултатите от последните три състезания и чудесната скорост в надпреварите сочат, че разбираме слабостите си. В началото на сезона имахме проблеми и със състезателното темпо. Всичко това ме кара да съм още по-доволен, гледайки към втората част на сезона.“

Наскоро Ферари съобщи, че новият симулатор на тима е готов. Повече подробности за съоръжението и за други системи, изградени от партньора на Скудерията в проекта – компанията Dynisma – въз основа на опита от работата с италианския тим може да намерите в новия брой на ClubS1 (249).

Подобреното темпо дава увереност на Биното, че Ферари може да се пребори с Макларън за третото място при конструкторите.

„Ясно е – и го заявих още преди сезона, че този отбор може да спечели третото място. Постигали сме го в предходни години освен през 2020-та, както и втора позиция. Искаме да сме на това място в края на сезона, но целта ни преди всичко е да постигнем прогрес във всеки един аспект на работата си“, допълни ръководителят на Скудерията.