Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Новият симулатор на Ферари е завършен

Новият симулатор на Ферари е завършен

1873
0
Ферари, база, завод, съоръжение, фабрика, Маранело
снимка: Ферари

Новият симулатор на Ферари е завършен, съобщиха официално от Маранело. Съоръжението се помещава в нова сграда, намираща се между Джестионе Спортива и пистата Фиорано. Последните настройки и довършителни работи са били приключени тази седмица. Предстои калибриране на симулатора. Той ще заработи с пълен капацитет през септември – след лятната пауза във Формула 1.

Симулаторът ще е сред важните средства за развитието на проекта за 2022 г. Пилотите на Ферари Шарл Льоклер и Карлос Сайнц вече караха колата за догодина в досегашното съоръжение на екипа. Освен титулярите от Формула 1 там ще работят и пилотите от академията на екипа за млади таланти.

Новият симулатор е последна дума на техниката. Визуализира околната среда в 360° с възможно най-ниско забавяне и най-широк спектър от данни. Концепцията за симулатора е дело на Ферари в сътрудничество с компанията Dynisma. Фирмата, чиято база е във Великобритания, е създадена от бивш инженер на Ферари на име Ашли Уорн. Системата е произведена ексклузивно за екипа от Маранело.

„Симулациите и новите технологии ще играят още по-важна роля в развитието на една кола за Формула“, заяви шефът на отдела за доставки Джанмария Фулгенци. „Вярваме, че сме направили възможно най-добрия избор. Съсредоточихме се върху това да създадем инструмент, който ще помогне да направим голям скок в тази сфера на работа.“

„За сътрудничеството избрахме Dynisma – млада и динамична компания. Отне ни две години да изпълним проекта и сега сме готови да го използваме за проект 674. Това е името, дадено на колата, която ще бъде произведена в съответствие с новите технически правила, влизащи в сила през 2022 г.“