Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Напредъкът на Уилямс се дължи на двигателя Рено, твърди Патрик Хед

Напредъкът на Уилямс се дължи на двигателя Рено, твърди Патрик Хед

62
0
Патрик Хед

Рено има сериозна роля за подобряване представянето на Уилямс през сезон 2012 г. във Формула 1, заяви съсобственикът на отбора и технически шеф Патрик Хед. Той вече не се занимава с ежедневната работа в екипа, след като се оттегли в края на миналата година след повече от три десетилетия в спорта, а напусна и управителния съвет на компанията. Сега повече се труди по хибридните системи на фирмата, но все пак не изпуска от поглед и състезателния отбор, записал победа тази година в Испания (първа за екипа от 2004 г. насам).

Уилямс преживяха най-лошия сезон в историята си през 2011-та, когато взеха едва 5 точки за цялата година. През настоящия сезон са седми във временното класиране при конструкторите с 53 точки. 25 от тях са за победата на Пастор Малдонадо, но напредъкът е видим.

Непрекъснато хвърлям по едно око на случващото се във Формула 1, въпреки че сега съм ангажиран с други неща. По-добрата аеродинамика на FW34 се дължи в известна степен на характеристиките на двигателя Рено. Агрегатът е с най-голямо влияние върху тазгодишния проект – сподели той пред бразилския О Естадо де Сао Пауло.

Изключително успешната през 90-те години на миналия век комбинация Уилямс-Рено бе възродена този сезон. Тимът от Гроув работеше с двигатели Косуърт до миналата година.