Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Напрежението е различно спрямо 2007 и 2008 г., твърди Хамилтън

Напрежението е различно спрямо 2007 и 2008 г., твърди Хамилтън

48
0
Люис Хамилтън

Още в дебютния си сезон във Формула 1 Люис Хамилтън участва крайно активно в битката за пилотската корона, а през втората си година като титуляр я спечели. Затова и англичанинът познава прекрасно предизвикателствата на подобни сериозни моменти, като осъзнава и колко малък е неговият шанс да стане пръв този сезон.

– Оставал съм в борбата за световната титла до последното състезание на два пъти преди 2010 г., така че съм наясно с това какво е напрежението, когато целта е толкова близо. Сега обаче се чувствам малко по-различно. Все още имам математически шанс, но съм напълно наясно, че при дефицит от 24 точки не само трябва задължително да спечеля състезанието в неделя, но и лидерът в първенството да не вземе нищо. И дори тогава може да не е достатъчно.Затова не чувствам същото напрежение като през 2007 или 2008 г. – заяви пилотът на Макларън. – С това не искам да кажа, че решимостта ми е по-малка или че не съм толкова мотивиран, колкото досега, тъй като вече видяхме многократно колко непредсказуем е този шампионат. А последният старт за годината може да е още по-труден за предвиждане от обикновено.

През 2008 г. англичанинът спечели първенството, като изпревари Тимо Глок (тогава с Тойота) в последния завой на последната обиколка на Гран при на Бразилия. И Люис не забравя случилото се:

– От личен опит знам, че първенството не е приключило, докато не пресечеш финала в последния тур. Затова ще се постарая да натискам на максимум през цялото време. Ще е брилянтен спектакъл и невероятно събитие за феновете на Формула 1 по цял свят. Нямам търпение! – каза още Хамилтън.