Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Напускането на Верстапен подобрило атмосферата в Торо Росо

Напускането на Верстапен подобрило атмосферата в Торо Росо

22
0

Напускането на Макс Верстапен е подобрило атмосферата в екипа на Торо Росо. Това твърди Карлос Сайнц, като смята, че сега в екипа се работи по-спокойно. След Гран при на Русия Дани Квят, заради неубедителното си представяне от началото на сезона според Хелмут Марко, беше понижен и пратен в Торо Росо, а на негово място в големия отбор на Биковете дойде именно Верстапен.

Холандецът спечели още първото състезание за новия си екип в Испания. Той и Сайнц обаче определено не се разбираха в Торо Росо, като напрежението между двамата се изостри след първия кръг от този сезон в Австралия, когато двамата дълго време се движеха зад по-бавния Палмър с Рено и Сайнц не можеше да го изпревари. И Макс бе недоволен, че така задържа и него.

„Ситуацията се промени малко със сигурност, заяви Карлос на въпрос дали в тима има промяна след напускането на Верстапен. – Всичко се разпредели наново и мисля, че всички в тима работят много добре. С Дани Квят работим в една и съща посока и водим тима напред. Освен това от Барселона насам аз вече нямам толкова лош късмет. Сега съм по-спокоен и не мисля, че всичко лошо се случва на мен.”