Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Наредиха на пилотите да спрат да критикуват Пирели

Наредиха на пилотите да спрат да критикуват Пирели

75
0

Пилотите от Формула 1 получиха нареждане да спрат да критикуват публично гумите на Пирели на специална среща на част от състезателите и шефовете на отборите с италианската компания и Бърни Екълстоун на Монца. Това идва след сериозните обвинения от страна на Себастиан Фетел след Гран при на Белгия. Тогава обиколка преди финала задната дясна гума на Фетел гръмна и германецът се размина с много сериозна катастрофа при скорост от над 300 км/ч.

По време на срещата основните теми са били нуждата от повече тестове, за да не се стига до подобни ситуации, и постигане на съгласие критиките да бъдат отправени лично насаме, а не публично.

„Трябва да намерим начин, ако останем във Формула 1, да имаме много по-добри работни взаимоотношения и сътрудничество с всички страни в спорта, заяви спортният директор на Пирели Пол Хембри. – Не можем да влезе в 2017 г. с драматична промяна на ширината на гумите със сегашните правила, които казват, че не може да се тества. Трябва ни и по-добра комуникация с пилотите и всички страни трябва да постигнат съгласие относно това каква е целта ни.“

Запитан дали пилотите са били помолени да се въздържат от негативни коментари, Хембри заяви: „Те бяха помолени да го правят в правилната среда и обкръжение, което е вътре в отбора и пред нас. Те трябва да изразяват мнението си по правилния начин. Други неща се случват в спорта и те не предлагат решение. Затова нещата трябва да бъдат балансирани.“

Според Хембри основното влияние от критицизма на пилотите към Пирели е към публиката и феновете, отколкото към борда на директорите на компанията, които вземат решенията.