Начало Автомобили Наследникът на Bugatti Veyron ще бъде седан?

Наследникът на Bugatti Veyron ще бъде седан?

40
0

По-рано през тази година се появиха слухове, че Bugatti обмисля да представи конкурент на Rolls Royce. Евентуалният модел би трябвало да се появи след края на производството на Veyron, което означава 2011 или 2012 година. И въпреки че слуховете бяха затихнали, наскоро те отново се завъртяха из медийното пространство.

Bugatti вече потвърдиха, че подготвят нов модел, който да се появи след финализирането на продажбите на Veyron. Но компанията, собственост на Volkswagen, засега не си позволява да разкрива много детайли. Някои чужди медии обаче вярват, че бъдещият модел ще бъде един суперлуксозен и също толкова бърз конкурент на Rolls Royce и Maybach.

Братът на Bugatti (тъй като е също собственик на VW), Bentley, в момента развива изцяло нов Arnage, който може да бъде ползван като платформа за изцяло новия луксозен седан. Новият модел на Bugatti би трябвало да се конкурира с най-големите в ултралуксозния сегмент, но същевременно ще ги оставя да му дишат праха по отношение на динамика – все пак под капакa ще бъде монтиран огромен агрегат с четворно турбо.

И докато мощност от 1000 к.с. изглежда малко много за един седан, то това не означава, че е изключено. Bentley вече бяха изпробвали прототип на Arnage с двигателя на Veyron – въпреки че мощността му бе свалена на „само” 987 к.с. Това означава, че идеята е постижима. VW се опитват и да компенсират част от парите по развитието на агрегата за Veyron, така че един W16 в други модели е напълно логична стъпка.