Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Натиснах прекалено много на места в последния си тур, призна Фетел

Натиснах прекалено много на места в последния си тур, призна Фетел

47
0
Себастиан Фетел

Себастиан Фетел пое вината за това, че се класира трети на стартовата решетка за Гран при на Монако, обяснявайки, че е объркал последния си бърз тур в днешната квалификация.

Трикратният световен шампион обясни, че скоростта на Мерцедес в битката за място на грида не е изненада, тъй като всички я видяха още в началото на уикенда.

Те бяха наистина бързи. Не искам това да звучи като извинение – смятам, че можех да извлека още десета от секундата от колата, но нещата не се получиха в последната обиколка. Болидът бе много добър, така че ако някой има вина, то това съм аз. Даже бях малко раздразнен от тура си, тъй като натиснах прекалено много на отделни места. Стартът не бе лош, но не бе и страхотен. В ретроспекция мога да кажа, че трябваше да направя две квалификационни обиколки в началото на Q3, а не една, но така го реших в момента. Имах проблеми досега, но битката в квалификацията се оказа близка. Полпозишънът бе възможен днес, но автомобилът ни върви добре в състезания, така че би трябвало да се справим утре – допълни германецът.

Фетел каза също така, че е доволен от липсата на Ферари или Лотус пред себе си на стартовата решетка.

Съотборникът му Марк Уебър ще застане на втора редица до него за старта. Австралиецът бе с четвърто време в Q3 и бе сравнително доволен от постижението си.

Много е лесно да се озовеш в дъното при толкова объркана сесия с подобни условия, но ние оцеляхме във всички сложни ситуации. Усилията ни бяха съвсем прилични. На по-късен етап винаги можеш да мислиш, че си бил в състояние да се справиш по-добре, но в конкретния момент взимаш решението, което смяташ за правилно. Състезанието е дълго, има различни стратегии, така че да видим какво можем да постигнем от тук нататък – коментира Марк.