Начало Formula E News Нато ще продължи кариерата си в Андрети

Нато ще продължи кариерата си в Андрети

138
0
Норман Нато
Норман Нато, снимка Формула Е

Норман Нато ще продължи кариерата си в Андрети. Френският състезател продължава кариерата си във Формула Е и заменя напусналия Андре Лотетер. Нато ще си партнира със световният шампион Джейк Денис.

Нато се присъедини към Формула Е в началото на сезон 2020-21. Французинът подписа с тогавашния отбор на Вентури. Нато имаше трудна първа половина на кампанията, тъй като изпитваше затруднения да се адаптира към болидите от електрическия шампионат

31-годишният състезател постигна напредък във втората половина на сезон 2020-21 и дори спечели финалния старт за кампанията в Берлин. Въпреки това той бе освободен от Вентури и остана без титулярно място за следващата кампания.

Нато се върна във Формула Е в последния рейс уикенд за сезон 2021-22 в Сеул. Французинът замести Сам Бърд в отбора на Ягуар Рейсинг. После той се върна в световния електрически шампионат с Нисан.

Нато направи добро впечатление в последната кампания, макар да разполагаше с не толкова конкурентен автомобил. Французинът се качи на подиума в старт №2 по улиците на Рим. В крайна сметка той финишира на десето място в крайното класиране за сезон 2022-23 и изпревари Саша Фенестрас. Макар да постигна добри резултати, Нато бе освободен от Нисан и заменен от Оливър Роуланд.

Вчера отборът на Андрети обяви привличането на Нато. Французинът идва на мястото на Андре Лотерер. Германският ветеран си тръгна от Формула Е и се фокусира изцяло върху състезанията за издръжливост.

„Развълнуван съм да бъда част от семейството на Андрети във Формула Е за сезон 10. Изключително вълнуващо е, че ми се предоставя възможност да разполагам с автомобил, способен да печели. Очаквам с нетърпение да работя с екипа и да допринеса за дългата история на успехите на отбора“, сподели Нато.

Освен Формула Е, Нато има сериозен опит в различни състезания за издръжливост.

„Уверен съм в посоката, в която се движи Андрети Формула Е. В момента се подготвяме за сезон №10. Присъединяването на Норман към нашия списък отразява общите ни нагласи за преследване на победата и страстта към нея“, заяви Майкъл Андрети.

„Норман носи със себе си голям опит и умения и привлече вниманието ни с напредъка си през сезон 2022-23. След забележителната победа на Джейк в шампионата на пилотите тази година летвата е поставена високо. Честно казано, гладни сме за още успехи“, добави главният изпълнителен директор на тима.