Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Не беше най-вълнуващото състезание, признават Пирели

Не беше най-вълнуващото състезание, признават Пирели

48
0
Пирели

Основната промяна, довела до повече изпреварвания и битки по пистите в надпреварите от Формула 1 – гумите на Пирели – не помогна вчера за раздвижването на осмия кръг от световния шампионат във Валенсия. Повечето екипи избраха стратегия с три спирания в бокса, като мнозинството състезатели започнаха състезанието с меките гуми софт. Разместванията в челото на колоната обаче се случваха след старта основно при питовете, а не на трасето. Себастиан Фетел (Ред Бул) почти необезпокояван записа пореден успех в кариерата си и направи перфектен уикенд с полпозишън, победа и най-бърза обиколка в надпреварата.

Фернандо Алонсо (Ферари) пък задмина втория Ред Бул с Марк Уебър при третия си бокс и дори опита да гони за известно време германеца. Първите 7 в класирането бяха с еднаква стратегия и сложиха типа медиум за последната си серия обиколки вчера.

Първият пилот в топ 10 с два бокса се оказа Хайме Алгерсуари (Торо Росо), направил стинт от 23 обиколки в средата на дистанцията с медиум. Серхио Перес от своя страна успя да изкара 32 тура със софт, но той пък не взе точки.

Състезанието определено не бе толкова вълнуващо, колкото тези в Канада, Монако и Китай например. Видяхме обаче отново интересни стратегически решения, макар да бе ясно, че най-бързият и чист вариант е с три бокса. Сега отиваме на Силвърстоун, връщаме се на истинска писта, а там би трябвало отново да е напрегнато и интересно – коментира моторспорт шефът на Пирели Пол Хембри.