Начало Автомобили Не е важно каква кола караш, а какво сипваш!

Не е важно каква кола караш, а какво сипваш!

311
0

Под това мото лидерът в дистрибуцията на горива „Петрол” АД пусна преди броени дни на пазара най-новия си продукт Pro Force Diesel. Той представлява дизелово гориво, произведено по нормите на БДС EN 590 и отговарящо на изискванията на превозните средства за покриване на емисионния стандарт EURO 5. Стандартните характеристики на дизела са подобрени чрез прибавянето на специална добавка. С пускането в продажба на Pro Force Diesel, „Петрол” АД стана първата компания у нас, която предлага пълна гама от горива със специални добавки под марката Force.

Формулата на иновационното гориво спомага за намаляване триенето по време на работа. По този начин трайно увеличава мощността, подобрява работата на двигателя и намалява разходите за неговата поддръжка. Благодарение на ясно изразените си добавени антикорозионни свойства, използването на Pro Force Diesel предотвратява образуването на отлагания, отнемащи от мощността на двигателя и премахва вече съществуващи наслагвания, причинени от използването на друго дизелово гориво.

Автомобилите, които се движат с този продукт, отделят близо 70% по-малко въглероден диоксид в отработените газове. Те работят по-тихо и имат 25% по-ниска димност. Тези факти доказват, че дизелът с добавка от «Петрол» АД е по-благоприятен за околната среда. Също така Pro Force Diesel подобрява реакцията на дизеловия двигател и осигурява по-лесен старт. Важно предимство за потребителите е, че благодарение на своята специална добавка, Pro Force Diesel осигурява по-добра работа на дизеловия двигател и спомага за намаляване разхода на гориво с до 6%.

Pro Force Diesel може да бъде намерен на всички обекти на «Петрол» АД. Поради множеството подобрени показатели, той заменя напълно конвенционалното дизелово гориво на бензиностанциите на компанията. Повишението в цената ще бъде минимално – до 3 стотинки и представлява по-малко от 2% от сумата за литър. За сметка на незначителното увеличение, потребителите печелят комплексна услуга с многобройни предимства. Компанията оценява решението на собствениците да закупят дизелови автомобили като умела инвестиция. Благодарение на Pro Force Diesel времето за нейното възвръщане се скъсява, а шофирането се превръща в истинско удоволствие.

„Петрол” АД е компания с традиции в контрола на качеството на горивата, които предлага на потребителите си. Периодично проби от всички резервоари на бензиностанциите се отбират от специалисти на „Петрол” АД и се предоставят за анализ в специализирани лаборатории. При Pro Force Diesel прибавянето на добавката е възложено на трета инспектираща организация (сървейор), което осигурява пълна гаранция относно качеството на продукта.