Начало Рали Не ме притесняваше скоростта на Ожие, а липсата на подкрепа, твърди Льоб

Не ме притесняваше скоростта на Ожие, а липсата на подкрепа, твърди Льоб

26
0
Себастиен Льоб

С по пет победи приключиха сезона в световния рали шампионат съотборниците в Ситроен Себастиен Льоб и Себастиен Ожие, но титлата отиде при по-опитния пилот, който вече е осемкратен носител на короната в сериите. 2011 г. не бе лесна за когото и да е от тях – особено като се има предвид политическата битка, разразила се по средата на сезона в отбора.

Младият и амбициозен Ожие вървеше почти наравно с именития си съименник като победи и в определен момент претендираше за внимание от страна на екипа. Затова и не бе никак доволен, когато в края на състезателната година разбра, че отборът отново залага на Льоб в битката за титлата. Самият шампион пък бе категоричен след последната надпревара в Уелс, че не скоростта на Ожие го е притеснявала, а точно игричките и битката за влияние в екипа.

В началото на сезона основната ми конкуренция бе вътре в отбора. Нямах онази подкрепа, на която съм свикнал – призна Льоб. – Но фактът, че се конкурирах със съотборника си, не ме притеснява. Липсата на тази подкрепа обаче едва не ми коства титлата на финала. Цялата ситуация бе различна, защото не доминирах над Ожие така, както над предишните си съекипници. Стратегията в определени моменти от сезон не ми допадаше, но в крайна сметка отново спечелихме.

Най-очевидно напрежението бе в Гърция по време на рали Акрополис, където Ожие се постара да пусне съотборника си напред, за да минава пръв по отсечките. В същото време Льоб призна, че сам той е допринесъл за нагнетяване на обстановката в Ситроен с бавенето на решението какво ще прави догодина. В продължение на месеци Оливие Кенел се чудеше как точно да лавира между съименниците при положение, че не бе наясно какви са намеренията на многократния шампион.

Никога не знам какво ще правя следващата година. Сега съм наясно, че искам да карам. Но всеки път по средата на сезона в даден момент си казвам, че ми стига толкова. И след това, когато всичко приключи благополучно, а и на мен ми доставя удоволствие карането… Просто съм си такъв. Със сигурност споменах на Оливие в някакъв момент от сезона, че има вероятност да се откажа догодина, така че да помисли какво да прави – обясни още Себ.