Начало Рали Не ми допада, че напредвам заради неволите на други, заяви отново Остберг

Не ми допада, че напредвам заради неволите на други, заяви отново Остберг

46
0
Мадс Остберг

Победа в Португалия и трето място в Аржентина – чудесното представяне на Мадс Остберг в тазгодишния световен рали шампионат продължава.

И в двете надпревари норвежецът неволно спечели от проблемите на свои съперници: първо от дисквалификацията на Мико Хирвонен (Ситроен), а след това от техническия проблем на Дани Сордо (Форд) в последния етап на петия кръг от първенството.

Естествено, че съм щастлив от нашето представяне, но много съжалявам за Дани. Не ми допада особено, че напоследък все се озовавам в такава ситуация – първо в Португалия, където изхвърлиха Мико и станах първи, а сега Дани имаше проблеми и това ни донесе подиум. Въпреки всичко се радвам, че свършихме нашата си работа в състезанието. Още преди старта бяхме решили да караме само за опит без да водим каквито и да са битки. Затова още от петък бяхме внимателни, коригирахме бележките си на нужните места и на практика се подготвяхме за догодина. В неделя бе по-трудно да се запази концентрация, но пък чувството да видиш всички хора по отсечките е страхотно – каза той.

Норвежецът смяташе, че е подобрил малко темпото си в сравнение с миналогодишното си каране в Аржентина.

Единственото му излизане от трасето го накара обаче да намали скоростта, за да изпълни целите си за ралито вместо да рискува вече избягалия твърде напред Сордо.

Сезонът досега върви наистина добре. Изключително съм доволен, въпреки че някои от резултатите ми се дължат на неволите на други. Не можем обаче да направим нищо за това и затова се фокусираме само върху нас. Смятам, че направихме всичко необходимо досега през сезона. Наистина съм удовлетворен от цялостното ни представяне – каза още Остберг.