Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Не мога да си поставям цели преди да съм наясно с фактите,...

Не мога да си поставям цели преди да съм наясно с фактите, твърди Петров

69
0
R31,Рено

Виталий Петров за очакванията си за сезон 2011 г. и подготовката си за новата състезателна година на представянето на Рено R31 във Валенсия.

– Виталий, как се чувстваш в началото на втория си сезон като пилот във Формула 1?

– Много съм горд, че съм тук и се надявам заедно да постигнем страхотни неща. Отборът демонстрира вяра в мен и това е шансът ми да покажа на всички, че са били прави.

– Готов ли си да постигнеш добри резултати?

– Всички знаят, че 2010 г. не бе никак лесна за мен, но след един сезон в F1 се чувствам уверен и готов да посрещна предизвикателството през 2011-а. Знам какво трябва да променя, къде да се подобря и съм решен да се справя на ниво, да се боря здраво за този тим.

– Ще се промени ли подходът след тази година в спорта?

– 2010-а бе дълга година и научих много, така че се връщам с опит и като по-добър състезател. Сега разбирам колко трудна е Формула 1 на всяко ниво и съм наясно, че всяка малка грешка може да окаже огромно влияние върху уикенда ти. Фокусът ми ще е да извлека оптимума от всичко този сезон, да съм концентриран през целите уикенди.

– Какво мислиш за промените в правилата?

– Според мен са за доброто на Формула 1. За мен означават повече неща, към които да свиквам и уча, тъй като никога не съм ползвал KERS, но пък подвижното задно крило е ново за всички. Най-голямото предизвикателство според мен обаче ще са новите гуми и през голяма част от зимните изпитания ще работим точно по това да ги разберем.

– Какви са целите ти за предстоящия сезон?

– Това винаги е труден въпрос, особено пък преди началото на зимните тестове. Едва на първия старт в Бахрейн ще открием кой е свършил най-добре работата си през зимата. Така че ще ми е трудно да си поставям цели, докато не съм напълно наясно с фактите.

– Как се подготви за новия сезон?

– Прибрах се в Русия за ваканция със семейството ми и приятели. Беше възможност да изключа за малко, да си почина. След това тренирах – играх футбол, карах крос-кънтри ски, за да поддържам фитнес нивото си. В началото на януари се върнах в Англия и изкарах доста време в Енстън с отбора. Мисля, че това е важно, защото помага да подобря връзките си с инженерите, механиците и всички около мен. Живея близо до фабриката и през седмицата също съм там, така че се надявам, че съм възможно най-добре подготвен за сезона.