Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Не може да сравняваме Фетел с Шумахер, смята Браун

Не може да сравняваме Фетел с Шумахер, смята Браун

34
0

Рос Браун смята, че не може сегашният пилот на Ферари Себастиан Фетел да бъде сравняван с Михаел Шумахер. Британецът работеше дълги години с Михаел в Бенетон, Ферари и Мерцедес, като германецът спечели всичките си 7 титли именно в сътрудничество с Браун.

5 от тях бяха със Скудерията. Сега Фетел се опитва да помогне за възраждането на тима от Маранело и е водещият пилот на отбора в последните 2 сезона, но качествата на колата не му позволяват да се бори за титлата с пилотите на Мерцедес.

“Неправилно е да се прави паралел между Себастиан и Михаел, заяви Браун. – Себ е добър и много умен пилот и съм сигурен, че когато премина във Ферари, той е мислел за постигнатото от Михаел и се е опитал да следва неговия подход. В последните няколко състезания той изглежда малко отегчен, но никога не е критикувал тима.

Вярвам, че той работи здраво с екипа, за да създаде правилната атмосфера. Това, което се случва в тима сега, е разочароващо за Фетел. Но той знаеше, че ще е трудно, когато премина там. Но мисля, че това бе една от причините Себастиан да се премести във Ферари. Той искаше да приеме предизвикателството след всичко, което беше постигнал.”

По отношение на промените в правилата догодина, Рос коментира: „Следващата година ще бъде много интересно. Новите регулации означават нови възможности за всички. Нека да видим какво ще ни донесат те.”