Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Не можем да си позволим да намалим темпото, твърдят в Мерцедес

Не можем да си позволим да намалим темпото, твърдят в Мерцедес

40
0

Спортният шеф на Мерцедес Тото Волф заяви, че тимът му не може да си позволи да намали темпото на развитие в следващите седмици. Тимът е убедителен лидер в шампионата при конструкторите след 10 състезания от 19 през сезона, но при пилотите след победата си в Унгария Себастиан Фетел е сравнително близо до Хамилтън и особено до Розберг. Последните двама направиха лошо състезание и завършиха едва 6-и и 8-и.

„Влизаме във втората половина от сезона с повече точки спрямо същия етап сезон. Предстоят 9 състезания. Но разлика спрямо конкурентите ни всъщност е по-малка“, заяви Волф, имайки предвид, че след половината сезон през 2014 г. лидерът Розберг беше с 84 т. пред 3-ия Рикиардо с Ред Бул.

„Затова няма момент, в който да можеш да свалиш крака си от педала на газта и състезанието в Унгария доказа, че конкурентите ще сграбчат с две ръце всяка отдала им се възможност. Използвахме шанс да се презаредим през лятната пауза, но също така запазихме умовете си фокусирани върху това, което предстои. Има още много шансове да спечелим или да загубим битката и трябва да сме безмилостни в усилията си да сме на върха.”

Според Пади Лоу от Мерцедес на Спа може да се случи неочаквана драма заради променливите условия на пистата и нейния характер. „Състезанието обикновено протича под влиянието на времето, като дъждът е създал някои от класическите надпревари през годините, заяви Лоу. – Това е и най-дългата обиколка в календара и ако условията се променят в неподходящия момент, имаш дълъг път отново до входа на бокса за смяна на гумите. Това често води до значително разбъркване на класирането. Трасето е добър цялостен тест за колата, като се изисква добра мощност за дългите прави и силен аеропакет за високоскоростните завои.”