Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Не натисках докарай в бързата ми обиколка, призна Льоклер

Не натисках докарай в бързата ми обиколка, призна Льоклер

1951
0
Шарл Льоклер
Шарл Льоклер, снимка: Ферари

Шарл Льоклер заяви, че не е натискал докрай в най-бързата си обиколка в сутрешната сесия от 7-ия ден на Каталуня. Пилотът на Ферари записа рекордно време за тестовете досега – 1:16.231 мин в квалификационна симулация с най-меките гуми C5.

„Очевидно е, че не бяхме на пълна газ, каза Льоклер пред racefans.net. – Имаме още запас в скоростта. А аз имам още да уча. Чувствам се комфортно в колата. Всъщност се чувствам добре в нея още от самото начало.

Новият ни автомобил е много лесен за каране и съм доволен от него. Балансът е чудесен. Денят беше позитивен като цяло. Особено след вчера, когато не можах да карам. Добре е да съм на върха, но това не означава нищо.“

Според Льоклер реалното съотношение на силите ще стане ясно едва в първия кръг от сезона за Гран при на Австралия (15-17 март).

„Мисля, че в момента ние изглеждаме силни, въпреки че Мерцедес крият малко или повече темпото си, каза Шарл. – Ще знаем реда чак в квалификацията в Мелбърн. Но за сега сме много доволни от работата, която вършим.“