Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Водим и в двата шампионата, но не се чувстваме като лидери, заяви...

Водим и в двата шампионата, но не се чувстваме като лидери, заяви Волф

1329
0
Люис Хамилтън, Валтери Ботас
Люис Хамилтън и Валтери Ботас; снимка: Мерцеде

Люис Хамилтън е лидер в генералното класиране при пилотите след 12 старта от сезон 2019 г. във Формула 1. Англичанинът има 250 точки – с 62 повече от актива на съотборника му Валтери Ботас. Тимът им Мерцедес пък е първи при конструкторите. Отборът от Бракли спечели 438 точки през първата половина от сезона. Втори в подреждането е Ферари (288), а трети – Ред Бул (244). Тото Волф обаче твърди, че въпреки сериозната преднина в Мерцедес не се чувстват като лидери.

Тото Волф
Тото Волф; снимка: Майкъл Потс

„Водим и в двата шампионата, но не се чувстваме като лидери”, заяви Волф.

„През последните няколко години виждаме как отделни отбори се представят много силно след лятната пауза. Трябва да продължим да натискаме. Подходът към втората половина от сезон 2019 прилича повече на този към началото на нова състезателна година. Необходимо е да не допускаме грешки и да вдигаме летвата все по-нагоре.”

„Голямата част от колегите ни в Бракли имаха шанса да си починат преди втората половина от сезона. Други хора обаче се трудиха през последните седмици. В Бриксуърт работиха по поведението и издръжливостта на задвижващата система. В Бракли използвахме по-спокойните дни, за да свършим някои неща по самата фабрика. Благодарни сме на всички, които се трудиха, докато ние бяхме във ваканция.”

Спортният директор на Мерцедес каза също така, че намирането на точните настройки за Спа-Франкоршамп, където този уикенд ще се проведе Гран при на Белгия, е сложно.

„Пистата е истинско предизвикателство с дългите прави, различни завои и значителни изкачвания и слизания. Времето може да е непредсказуемо в Ардените, което прави сесиите особено интересни. Нямаме търпение за битката”, допълни Волф.