Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Не съм водил преговори с Ферари и Мерцедес, твърди Рикиардо

Не съм водил преговори с Ферари и Мерцедес, твърди Рикиардо

55
0
Гран при на Китай,Даниел Рикиардо,подиум

Даниел Рикиардо заяви, че не е водил преговори с Ферари и Мерцедес за подписване на договор, a само с настоящия си тим Ред Бул. Австралиецът има контракт с „биковете” до края на сезона и за момента не е ясно дали той ще остане в тима или ще премине в друг отбор.

„Няма нищо вярно в информациите, които излязоха в последно време за преговори с Мерцедес и Ферари и сключване на споразумение, заяви Рикиардо по време на пресконференцията на ФИА в Баку днес.-. Мога да изчакам до лятото и да видя каква е ситуацията. Не мисля, че трябва да избързвам.”

Даниел заяви още, че определящо за това къде ще кара догодина е това колко добра кола ще му предложи всеки един отбор: „Трябва да видя възможностите ми и къде ще имам най-бързата кола. Искам да съм в позиция да мога да спечеля световната титла. Финансовите условия са след това.”

Рикиардо отговори на въпрос, че не би приел предложение да кара за отбор, където няма да получи шанс за изява и където ще трябва да помага на съотборника си. Питането визираше ситуацията във Ферари, където отначалото на сезона Кими Райконен играе ролята на помощник на Себастиан Фетел.

„Няма да ходя на ново място само заради това да направя промяна, обясни австралиецът. – Никога няма да отида някъде, където няма да имам шанс да покажа какво мога и да бъда световен шампион. Такава опция за мен не е атрактивна. Може да остана в Ред Бул. Вече имах разговори с тях за нов договор. Те искат да ме задържат.”

Австралиецът смята, че липсата на победа от страна на Мерцедес от началото на сезона е добро нещо за спорта, но според него е въпрос на време това да се случи отново. „Заради обстоятелствата Мерцедес на спечелиха досега, каза Даниел. – Но според мен е въпрос на време те да победят отново. Очаквам да са силни във всяко едно състезание в хода на сезона.”