Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Не толкова безпроблемен като че ли се очертава уикенда за Браун GP

Не толкова безпроблемен като че ли се очертава уикенда за Браун GP

53
0

За първи път от началото на сезона пилотите на Браун GP не се наредиха на никое от челните места по време на първите две свободни тренировки за Гран при на Турция.

Дженсън Бътън завърши втората тренировъчна сесия извън първата десетка, след като се класира 12-ти. Сутринта класирането му бе сходно – 11-та позиция.

„Имахме тежък първи ден на тренировки, в който се опитвахме да намерим добър баланс на автомобила. Опитахме много различни настройки по време и на двете сесии, но за съжаление не успяхме да докараме колата до състоянието, в което искам да се намира, тъй като все още ни липсва достатъчно сцепление. Все пак събрахме доста полезна информация, след като разучавахме някои различни неща, затова смятам, че вече имаме някаква яснота относно това какво причинява тези проблеми. Трябва хубаво да прегледаме всичко през нощта и се надявам, че ще успеем да разрешим днешните пречки и ще имаме един доста по-добър утрешен ден“, обясни Бътън.

Рубенс Барикело завърши деня осми, като бе по-бърз с близо секунда от Бътън, но въпреки това изоставаше с половин секунда от най-доброто постижение на Ковалайнен.

„Днес бе един малко по-различен от очакванията ни петък. В момента не изглеждаме чак толкова конкурентноспособни, но въпреки това все още е началото на уикенда и не е ясно количеството гориво на нашите конкуренти. Имаме доста работа за вършене, най-вече що се отнася до първия сектор, където изглежда страдаме най-много, но смятаме, че разбираме кое причинява проблемите. Знаем, че с достатъчно работа можем да подобрим представянето на колата достатъчно бързо и това ни поставя в една доста силна позиция“, смята бразилецът.

Шефът на отбора Рос Браун също призна за липсата на сцепление и добър баланс и при двата му автомобила:

„Имахме доста труден първи ден на уикенда ни в Турция, тъй като бяхме изправени пред проблеми и с двете ни коли. Тимът работи много усилено и в двете секции, където бяха направени няколко промени по настройките и въпреки че постигнахме известен прогрес, не успяхме да намерим достатъчно добър баланс и при двете коли. Също така страдахме и от липса на достатъчно сцепление и с двата типа гуми. Сигурен съм, че ще стигнем до дъното на проблема още тази нощ и че ще бъдем в много по-добра кондиция за квалификацията утре“, каза Рос Браун.