Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Не всички билети продадени и в Австрия

Не всички билети продадени и в Австрия

104
0

Едва около 60 000 билета са продадени за неделната Гран при на Австрия на пистата Ред Бул Ринг. На касите още има пропуски за почти всички трибуни. Миналата година в разстояние на 42 часа бяха продадени 70 000 билета и до февруари всичко бе почти напълно разпродадено.

На състезанието присъстваха 95 000 зрители, заели всички седящи места. Този сезон обаче интересът не е същият, а няма да има Гран при на Германия! Организаторите смятат за грешка, че са продавали само билети за трите дни до преди месец и очакват поне 70 000 зрители.

За да се създаде отново атракция за публиката и тази година ще има демонстрационно каране на легендарни пилоти с легендарни коли в неделя преди старта. Точно в 12,40 часа на пистата ще се появят – Ники Лауда, Ален Прост, Нелсън Пике, Герхард Бергер с легендарните си турбо болиди от 80-те години на 20-ти век. Лауда и Прост ще са в старите си Макларън-и, Пике в шампионския си  Брабам-BMW от 1983 г. Бергер ще е във Ферари-то си от 1988 г. С него той спечели на Монца.