Начало Попитай Тенчев Неетичните инциденти на Михаел Шумахер

Неетичните инциденти на Михаел Шумахер

4038
0

Появата на трети Шумахер във Формула 1 е събитие и повод за огромни очаквания и възражда интереса към миналото сред по-младата публика. Неизбежно Михаел Шумахер е бил многократно тема на рубриката, но би било интересно да се погледне кариерата му от гледна точка на няколко от тъмните петна в нея.

Изключително се зарадвах на епизодът посветен на Деймън Хил. Изложеният анализ в него в значителна степен се покрива със собственото ми отношение към този пилот. Струва ми се, че към него има незаслужено пренебрежение и сериозно се подценяват качествата и приносът му. В някаква степен намирам, че той се явява антипод на Михаел Шумахер, най-вече от гледна точка на решимостта му за успех. Той може да бъде и отправна точка към едно вглеждане в онези моменти от кариерата на Михаел Шумахер, които оставя леко горчив привкус.

Какво е отражението върху спорта от инцидентите на Михаел Шумахер, които могат да се определят като неетични – без да съм изчерпателен – катастрофите с Деймън Хил и Жак Вилньов, сблъсъка с Култард в бокса на Макларън, паркирането по време на квалификацията в Монако? Също така, какво е било отношението на другите пилоти към Михаел по време на състезателната му кариера?

Въпрос на Петър Бенов

#MihaelSchumaher #ClubS1 #askTenchev #Formula1 #FormulaOne #F1