Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Нелсиньо Пике: Сена нямаше да спечели нищо в днешната F1

Нелсиньо Пике: Сена нямаше да спечели нищо в днешната F1

116
0
Аертон Сена

След като разкритикува пилотите на Лотус Ромейн Грожан и Кими Райконен, Нелсън Пике младши заяви и че легендарният Аертон Сена не би спечелил нищо в съвременната Формула 1.

Пилотът, който понастоящем се състезава в НАСКАР, напусна Гран при заради скандала с Гран при на Сингапур от 2008 г. Той споменава Сена като пример за талантлив състезател, който би имал проблеми в модерната Формула 1 заради промените в спорта.

Някой като Сена не би спечелил нищо в F1 днес. Той бе много бърз, но без талант в техниката и механиката – твърди Пике младши.

Аертон Сена печели в Гран при три световни титли, 41 победи, 65 полпозишъна. Той загина на 1 май 1994 г. на пистата Имола в Сан Марино. По време на кариерата си не се разбира никак добре с бащата на Нелсиньо – Нелсън Пике старши, който също е трикратен световен шампион. Отношенията им остават сложни до гибелта на Аертон.

По-рано тази седмица Нелсиньо заяви, че Ромейн Грожан е късметлия, тъй като попаднал в Лотус точно когато колата е силна, а Кими Райконен не е във форма.