Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Немски политик отменя срещата си с Еклестън

Немски политик отменя срещата си с Еклестън

7
0

Бъдещето на пистата Хокенхайм като домакин на Гран при на Германия може и да не е толкова светло. Междувпрочем същото може да важи и за Бърни Еклестън като шеф на комерсиалните права на Формула 1.

След прекалено директното си интервю за британско издание, в което Еклестън говори за Хитлер, немски политик отмени планираната среща с него.

Във въпросното интервю шефът на Формула 1 казва, че Хитлер е един от любимите му политици заради способността му да „командва много хора“ и „да свършва нещата“, добавяйки, че „накрая той прекали, така че не е бил много добър диктатор, тъй като … знаеше какво ще стане и въпреки това бе решен да продължи. Или просто се беше примирил…“

Пред немското издание „Билд“ обаче Еклестън подчертава, че не е искал да представя Хитлер в положителна светлина, а по-скоро, че „преди своите ужасни престъпления той се е справял успешно с безработицата и икономическите проблеми.“

Миналата седмица стана дума за среща между Еклестън и премиера на Баден-Вуртемберг, Гюнтер Йотингер, във връзка с евентуално спасяване на кръга от Формула 1 на пистата Хокенхайм. Но покрай условията на евентуален конфликт говорител на Йотингер е казал, че срещата се отменя.

Преди това от Централния еврейски съвет в Германия също изразиха неодобрението си от изказванията на шефа на Формула 1.