Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Немско трио на върха в третата тренировка, проливните дъждове продължват

Немско трио на върха в третата тренировка, проливните дъждове продължват

59
0

Трима германци окупираха първите три места в последната свободна тренировка преди квалификацията днес, провела се при обилни валежи от дъжд. Тимо Глок успя да изпревари Себастиян Фетел и Нико Розберг, а чудесното представяне на Тойота бе потвърдено и от четвъртото място на Ярно Трули.
Съботната сесия много наподобяваше първата от петък сутринта, когато от небето се изсипа истински потоп. Дъждът започна да се излива още със самия старт на тренировката. През втория половин час дъждът бе толкова интензивен, че единици пилоти се осмеляваха да излязат на пистата.
Тимо Глок постигна най-добро време със стойност 1:35.464 мин. Неговият съотборник Ярно Трули бе по-бавен с 1,222 сек и зае четвърто място, а между двамата се наредиха Себастиян Фетел от екипа на Торо Росо, изостанал с 0,665 сек и Нико Розберг от тима на Уилямс с разлика от 0,883 сек от победителя.
Ник Хайдфелд от екипа на BMW бе един от малкото излезли в проливния дъжд. С изоставане от 1,508 сек той все пак успя да се класира на шеста позиция. Фелипе Маса бе единственият от пилотите на Ферари и Макларън, намерил място в десетката, като с разлика от 1,799 сек той се класира осми. Райконен направи само едно излизане при много силен дъжд и остана 18-ти, а зад него пък се наредиха пилотите на Макларън, Хейки Ковалайнен и Люис Хамилтън.