Начало Автомобили Немското правителство е получило 3 оферти за Опел

Немското правителство е получило 3 оферти за Опел

47
0

Новините за европейския клон на Дженерал Моторс най-накрая са добри, след като се оказа, че има сериозен интерес към обявената за продан марка Опел.

В сряда немското правителство е получило оферти от три отделни компании, желаещи да закупят Адам Опел GmbH.

От всички тях тази, която изглежда като най-вероятен победител в случая е Фиат, чиито генерален директор Серджо Марчионе е решен да създаде един от най-големите автопроизводители в света, чрез изкупуването на GM Европа, което включва и шведите от Сааб и евентуално европейското поделение на Шевролет. Фиат вече обяви за алианс между него и Крайслер.

Другият заинтересован от покупката на Опел е канадският производител на авточасти Магна Интернешънъл. Също така желание за закупуване на Опел изяви и европейската асоциация на дилърите на марката, които искат да купят 20% от компанията за 500 милиона евро.

Най-важното, което вълнува немското правителство, в случая е фабриките на Опел да останат отворени и производството в тях да продължи. Едно от притесненията относно Фиат е факта, че този евентуален нов световен конгломерат няма да бъде базиран в Германия, а там в момента работят около 25 000 служители на Опел, които всъщност представляват половината от работната сила на GM Европа.

В следващия един месец, Опел ще се нуждае от около 1 милиард евро.