Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Немците не вярват, че Шумахер ще вземе титлата догодина

Немците не вярват, че Шумахер ще вземе титлата догодина

40
0
Михаел Шумахер

Повече от 70% от немците, участвали в анкетата, проведена от новинарската агенция SID, не вярват, че Михаел Шумахер ще спечели осмата си световна титла през 2011-та година.

В първата година след завръщането си във Ф1, Шуми остана едва девети в шампионата при пилотите, като спечели с 70 точки по-малко от съотборника си в Мерцедес – Нико Розберг.

Ето какво заяви по този повод трикратният световен шампион Ники Лауда, който също както Шумахер имаше период на прекъсване в кариерата си, след който обаче спечели отново световната титла:

„Във втората ми фаза във Ф1, тестовете не бяха ограничени, затова имах възможността да навъртя доста километри, за да се подготвя.

Mихаел имаше проблеми с приспособяването. Освен това той се състезаваше срещу доста млади момчета, които искаха да покажат, че могат да го победят.

2010-та бе година за тренировки за него. В началото смятах, че ще са му нужни не повече от 4 състезания, за да се върне, но да печелиш състезания никога не е било лесно, а сега е по-трудно от всякога.

Все пак обаче ако някой може да направи това, което той трябва да направи, то това е той.“