Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Необичайни технически проблеми за Ред Бул

Необичайни технически проблеми за Ред Бул

87
0

От екипа на Ред Бул определено не могат да нарекът първия ден в Монте Карло безпроблемен. И двамата пилоти на отбора имаха проблеми, като в първата сесия двигателят на Фетел се предаде, а във втората Уебър се оплака от силни вибрации в шасито си. В крайна сметка германецът завърши деня на 6-а позиция с изоставане от 0,604 сек от сънародника си Нико Розберг, а австралиецът бе почти двойно по-бавен и се класира 12-и.

“Сутринта имах повреда в двигателя, която определено ми струваше ценно време”, заяви Фетел. “Подобни събития са от значение и за колата и за пилота, защото това нарушава ритъма. Все пак момчетата дадоха всичко от себе си и оправиха нещата.

Все пак бе трудно, защото някои от частите дойдоха в последния момент. Направихме колкото се може повече обиколки предвид случилото се. Събрахме достатъчно данни и направихме сравнение на двата типа гуми. Смятам, че сме в добра форма, но целта ни все пак остава да стъпим на върха.”

“Имам смесени чувства след случилото се в първия ден”, заяви от своя страна Уебър. “По отношение на надеждността определено няма с какво да се похвалим. Нещо, което ни се случва за първи път през този сезон. Имаше доста вибрации в задната част на колата сутринта и след повредата на Себастиян прекратихме изпитанията.

Следобед нещата бяха малко по-добре. Момчетата свършиха чудесна работа. Смятам, че сме във форма, въпреки че не успяхме да запишем впечатляващи резултати през втората част. Все пак събрахме достатъчно информация и след необходимия анализ се надявам в събота и неделя да се представим по-добре. Изглежда тук конкуренцията ще е голяма, което обещава интересно състезание.”