Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Нерешителен спонсор спъвал Петров в търсенето на място за 2012 г.

Нерешителен спонсор спъвал Петров в търсенето на място за 2012 г.

61
0
Виталий Петров,Пирели

Нерешителен спонсор е причината за спънките в опитите на Виталий Петров да си намери място във Формула 1 за 2012 г., заяви мениджърът на пилота Оксана Косаченко пред РИА Новости. Според нея състезателят все още има шанс, защото крайният срок за регистриране на титулярите за предстоящия сезон в Гран при е 10 февруари.

Петров загуби кокпита си в Лотус Рено в края на миналата година и от тогава се опитва да си намери друг тим. По принцип всички 24 позиции са заети – последната свободна бе в Испания Рейсинг, където потвърдиха Нараин Картикеян. Смята се обаче, че в Катерам може да настъпят промени в последния момент и руснакът да заеме мястото на Ярно Трули. Това зависи от спонсорите, бе категорична Косаченко.

Виталий, разбира се, не се чувства особено добре, защото очаквахме всичко да върви малко по-бързо. Без определени решения не можем да продължим напред – каза тя, допълвайки, че един конкретен спонсор спъва процеса.

В момента Петров е в Оксфорд (Великобритания), но не води преговори.

Така или иначе не му е работа да дискутира. Дори не знае с кого говоря аз. Основната му задача е да е във форма, за да е в състояние да се качи в колата и да постигне съответните резултати. Ако в следващите няколко дни нищо не се получи, то ще обърнем внимание на някои други серии, вероятно ще се обърнем и към Пирели. Досега не сме преговаряли с тях – добави още Оксана.

Тя отказа да коментира слуховете относно Катерам и Трули.