Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Нестабилност на задната част тормози пилотите на Рено

Нестабилност на задната част тормози пилотите на Рено

58
0
Виталий Петров

Екипът на Рено с облекчение установи, че скоростта на R31 на пистата Сузука е далеч по-добра, отколкото в Сингапур, където тимът изживя един от най-лошите си състезателни уикенди.

Отборът отново тества новите елементи по болида си, които се наложи да изостави след тренировките в предишния старт заради прегряване. Този път модификациите бяха на колата на Бруно Сена и направените по автомобила промени помогнаха за охлаждането и решаването на проблемите. Все още не е взето решение обаче дали ще се използват по-нататък през уикенда. Виталий Петров пък се забави в началото на тестовете, докато механиците сменят компонент в неговия болид.

И двамата пилоти имаха грижи с нестабилност в задната част на колите си. Направените между сесиите промени в настройките подобриха баланса.

Изкарахме деня в изпитания на новите неща и опити да постигнем оптимален баланс. Основният проблем бе в задната част на болида. Особено зле бе положението в момента, когато тази секция внезапно ми избяга в първи завой и се завъртях, но поне се върнах на трасето с помощта на маршалите – коментира Бруно.

Петров изпълни предварителната си програма и заяви, че върви в положителна посока.

Трябва да направим някои промени, за да подобрим автомобила, но базата е на ниво – допълни руснакът. – Ако продължаваме в същия дух, ще сме в чудесна позиция в неделя.