Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Нестабилност тормози Рено, екипът загуби 1,8 сек спрямо Спа

Нестабилност тормози Рено, екипът загуби 1,8 сек спрямо Спа

45
0
Бруно Сена

Истински кошмар преживя отборът на Рено в Сингапур, където пилотите на отбора Бруно Сена и Виталий Петров успяха да вземат едва 15-та и 18-та позиция на стартовата решетка за утрешния 14-ти старт от Формула 1 за 2011 г. В тима очакваха да имат трудности на уличното трасе, но едва ли някой подозираше, че руснакът няма да прескочи дори Q1.

Усилията ни бяха на ниво, но за съжаление се оказаха недостатъчни – призна бразилецът. – Натиснах сериозно и допуснах грешка, от което задните ми гуми въобще не се държаха добре в последните 7 завоя. Човек определено трябва да се пази от бордюрите тук! Мога да съм на около 90% доволен от обиколката си, а и щеше да е безкрайно трудно да извлека повече от автомобила. Може би една-две позиции максимум. Поне направихме крачка напред по отношение пазенето на гумите, а и спирачките изглежда не са проблем.

Петров опита да стабилизира максимално своя R31 в последната свободна тренировка, но така или иначе не можа да се справи. Той заяви, че е сбъркал в последния си бърз тур и е загубил битката за класиране в Q2 с 0,4-0,5 сек. Единственото положително нещо за него бе, че спести гуми за надпреварата.

Проблемите на Рено на бавните трасета – не само улични, но и в Унгария – са нещо, с което отборът трябва да се занимае сериозно, заяви от своя страна техническият директор Джеймс Алисън.

В сравнение със Спа – при само два старта разлика и едва няколко промени по настройките на задното крило – загубихме около 1,8 секунди и приблизително 8 места на стартовата решетка. Така и не можахме да стабилизираме задната част и съответно сцеплението бе много зле и днес. Няколко автомобила правеха дълги серии в третата свободна тренировка, а това често е израз на тревога за спирачките. При нас няма такава и това може да се окаже плюс. Но спечелването на точки ще е резултат от малшанса на други пилоти и евентуалното ни финиширане невредими – обясни още Алисън.