Начало BG спорт Нов Тайм Атак формат стартира през април

Нов Тайм Атак формат стартира през април

735
0
Тайм Атак

Нов шампионат на Балканите ще стартира през месец април – Time Attack Balkans. Първият кръг ще се проведе на гръцката писта Серес на 5 април, като се очаква записванията за него да започнат до няколко дни. Повече информация ни дава Искрен Иванов, който е собственик и организатор на новия шампионат.

„През 2009 г., с общи усилия на няколко човека, създадохме шампионата Time Attack Bulgaria, заяви Искрен.

–  През първите години, кръговете се провеждаха основно на картинг писти – Плевен, Кюстендил, Хасково, съоръжението, което е предвидено за супер специален рали етап във Видин, както и на писта Дракон.

През последните години шампионатът измести фокуса си върху големите и предназначени за автомобили писти – Дракон в България, Серес в Гърция и Мотор Парк в Румъния. 2018 г. бе най-успешната за шампионата. В него се включиха 176 участника (включително 14 дами) от 4 държави – България, Гърция, Румъния и Молдова. Имахме също така и рекордно участие на партньори във всеки един от кръговете.

Като всичко успешно в България, така и нашият шампионат предизвика завист в много хора, които саботираха бъдещото му провеждане. Затова Ди Си Би Груп, взе решение да прекрати провеждането на Time Attack Bulgaria и да се създаде изцяло нов шампионат – Time Attack Balkans. Новият формат ще се провежда само на чуждестранни писти. В него е включено допълнително зрелище за пилоти и зрители – Touge Battle, което ще дебютира като дисциплина на 5 април на писта Серес.“

Това няма да е единствената атракция при откриването на Сезон 2019. В първия кръг участие ще вземе кипърецът Andy Papageorgiou. Той ще е с неговото специално подготвено за дисциплината Тайм Атак Мицубиши Лансър Ево 9. През 2015 г. той печели Euro Time Attack Challenge в Холандия, борейки се с най-добрите тайматак пилоти в Европа.

Това е истинска тайматак кола, която притежава всички необходими аеродинамични елементи по нея. Те са и с достатъчно големи по размери – както подобава на тайматак колите. Амбициите на отбора са за нов рекорд на писта Серес за неболиди.