Начало Автомобили NextEV показа най-бързия електрически автомобил NIO EP9

NextEV показа най-бързия електрически автомобил NIO EP9

46
0

NextEV презентира марката си NIO и първият модел с това име, който е най-бързият електрически автомобил, създаван досега. На специално събитие в галерия Саачи в Лондон (Великобритания) представителите на бранда обещаха да помогнат на клиентите си да преоткрият радостта от притежаването на кола чрез създаване на неустоими, вдъхновяващи модели с високо представяне, естетичен дизайн и предлагащи уникално изживяване.

Първият модел на NextEV е NIO EP9. Той вече постигна нов рекорд за обиколка на легендарната писта Нюрбургринг Нордшлайфе. На 12 октомври тази година NIO EP9 направи тур на „Зеления ад” за 7:05.12 минути, побеждавайки предходното най-добро постижение на електрическа кола. На 4 ноември моделът даде най-силно време и на пистата Пол Рикар във Франция – 1:52.78 минути (предишното най-силно постижение бе 2:40 мин).

NIO EP9 е с четири електромотора и четири индивидуални скоростни кутии. Общата мощност е 1 мегават – около 1360 к.с. Ускорението от 0 до 200 км/ч става за 7,1 секунди. Максималната скорост е 313 км/ч. Автомобилът се зарежда за 45 минути и с едно зареждане може да измине 427 километра.

„NIO EP9 е първата фаза от автомобилното производство на марката NIO. Тази кола се роди, за да преминава лимитите. Тя представлява нашата визия и възможностите ни по отношение на техниката и производството”, коментира основателят на NextEV Уилям Ли. „Това е най-добър в класа си продукт, който демонстрира какво е възможно при електрическите модели. Вярваме, че когато изживяването зад волана на такъв автомобил надмине очакванията, този тип коли ще са естественият избор за всички, а това ще доведе до по-добро бъдеще. И визията ни за околната среда ще се сбъдне.”