Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Няма да останем с Ред Бул, заявиха от Рено

Няма да останем с Ред Бул, заявиха от Рено

34
0

Рено няма дългосрочни планове да работи с екипа на Ред Бул във Ф1, но все пак смята да изпълни договора си като доставчик на задвижващи системи за „Биковете”, който е до края на 2016 г. Това обяви управляващият директор на Рено Ф1 Сирил Абитебул. Френската компания има намерение да промени стратегията си за Гран при, като е на път да закупи екипа на Лотус и да се върне в спорта като цял отбор.

Дали това ще се осъществи би трябвало да стане ясно до края на тази седмица. Изглежда обаче сътрудничеството между Рено и Ред Бул ще приключи, като тимът на Дитрих Матешиц имаше много проблеми в последните 2 сезона с двигателя на Рено, който е едновременно неиздръжлив и недостатъчно мощен. Според Абитебул ситуацията още не е ясна и решение не е взето.

„Продължаваме да работим и да преглеждаме опциите, заяви Абитебул. – Нашият бос Карлос Гон ясно заяви в Лондон по време на Формула Е, че не сме доволни от това, което имаме сега във Ф1, както от гледна точка на представянето, така и от маркетингова. Каквото и да се дискутира обаче, то няма да има влияние върху настоящите ни договори с Ред Бул и Торо Росо за 2016 г. Планираме да ги спазим и изпълним. Решенията, по които работим и развиваме, са повече за 2017 г. Напреднали сме много повече напреднали в желанието си да продължим да бъдем във Ф1.”

Изказването на Абитебул идва въпреки увеличаващите се спекулации, че шефовете на Ред Бул се опитват да видят дали няма начин да „избягат” от последната година в договора си с Рено, особено ако Рено закупи Лотус и стане заводски тим. Абитебул заяви още, че концепцията на Рено за дългосрочно планиране и развитие понастоящем не пасва на тази на Ред Бул, които търсят моментален успех.