Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Няма да се опитвам да забавям Фетел, обяви Валтери

Няма да се опитвам да забавям Фетел, обяви Валтери

57
0

Валтери Ботас заяви, че няма да се опитва да бави Себастиан Фетел зад себе си в утрешното състезание в Австрия и по този начин да помага на съотборника си Люис Хамилтън да се доближи до германеца. Ботас ще стартира първи, следван от Фетел, а заради наказание от 5 места за смяна на скоростна кутия Люис ще тръгне едва 8-и.

„От това, което видях в бележките за стратегията за състезанието, в тях не фигурира такъв план (да задържам Фетел), каза Ботас. – Трябва да се фокусираме върху това да направим добър старт и да спечелим състезанието.

Люис може да се върне в битката от позицията, от която стартира. Ако започнеш да играеш игри, става сложно. Ако колата зад теб има DRS и използва въздушната ти струя, само да допуснеш една грешка и тя може да ти вземе позицията и победата.“

Самият Хамилтън след квалификацията отказа да се ръкува с Фетел, което показва, че напрежението между двамата след Баку остава много сериозно. Той обаче също заяви, че няма смисъл от това Ботас да се опитва да задържа Фетел.

„Няма смисъл Валтери да бави темпото. Той ще натисне здраво, за да спечели победата, каза британецът. – Аз не мисля за победа. Валтери беше най-бърз през целия уикенд. Ще е по-трудно да напредна в колоната спрямо 2014 г. (тогава Люис стартира 9-и в Австрия), тъй като разликата спрямо другите коли сега е по-малка.“

Анализ и подробности за случилото се между Фетел и Хамилтън в Баку четете в новия брoй 206 на списание ClubS1