Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Няма промяна в мотора на Рено, смята Рикиардо

Няма промяна в мотора на Рено, смята Рикиардо

39
0

Задвижващата система на Рено не се е променила спрямо края на миналия сезон, твърди пилотът на Ред Бул Даниел Рикиардо след първия ден от предсезонните тестове на Каталуня.

Това не е изненадващо на фона на това, че Биковете този сезон ще използват двигатели на френската компания от миналия сезон, брандирани с логото на Tag Heuer, но на практика означава, че от Рено не са направили никакви подобрения по агрегата за клиентския тим през зимната пауза.

По време на представянето на заводския тим на Рено в началото на месеца, управляващият директор Сирил Абитебул обяви, че ъпгрейдът на двигателя през зимата е бил най-значимият при Рено от въвеждането на хибридните турбомотори през 2014 г. Това обаче явно важи само за най-новия мотор на французите, тъй като Рикиардо не успява да усети никакви разлики.

„Усеща се като в края на миналия сезон, заяви Рикиардо. – Което не е лошо, тъй като е по-добра платформа за работа от това, което имахме миналата година. Това е добър старт и може би това е всичко, което можем да искаме на този етап. Засега нещата са според очакванията.”

Австралиецът завърши деня с 3-о време, на 1.105 сек от постижението на Себастиан Фетел с Ферари, като навъртя общо 85 обиколки. Той сподели още, че очаква нещата да се подобрят за втория тест от 1 до 4 март, където фокусът вече няма да е върху издръжливостта.