Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Нямах представа колко здраво работи Люис, заяви Ботас

Нямах представа колко здраво работи Люис, заяви Ботас

40
0

Валтери Ботас призна след състезанието в Мексико, след което Люис Хамилтън спечели своята 4-а титлата, че не е знаел всъщност колко здраво работи неговият съотборник.

Финландецът се присъедини към екипа на Сребърните стрели в началото на тази сезон, като замести оттеглилия се от спорта Нико Розберг. Ботас се представяше много добре в първата половина от сезона и бе близко до Люис, но във втората не можеше да се доближи до темпото му.

„Идвайки в тима, не познавах добре Люис. Нямах представя какъв е като човек. Всичко, което знаех е, че той е наистина е добър пилот, заяви Валтери. – Тази година потвърди, че той е много добър състезател, но и чудесен човек. Той е нормално човешко същество като всички нас.

Двамата имахме респект един към друг още от началото на сезона. Винаги съм знаел, че той има много талант, но не знаех, че работи толкова здраво. Затова смятам, че той определено заслужи титлата.”

В отминалото състезание в Мексико Ботас завърши 2-и зад Верстапен, като успя да се опази от инцидента между Макс, Фетел и Хамилтън в началото на състезанието.

„Състезанието за мен беше ясно за мен след инцидентите в завои 2 и 3, от които успях да се опазя, коментира Ботас. – Бях втори и се опитах да остана близо до Макс, но не можех. В един момент трябваше да пазя спирачките си и двигателя си. И загубих време с това. Мисля, че взех всичко от колата днес, като нямахме темпото да преследваме Верстапен и Ред Бул днес.”