Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Нямам намерение да напускам Макларън, твърди Хамилтън

Нямам намерение да напускам Макларън, твърди Хамилтън

59
0
Люис Хамилтън

Люис Хамилтън отрече слуховете, свързващи го с тима на Ред Бул. Те се появиха вследствие на информацията, че пилотът на Макларън се е срещнал в събота вечер на пистата Жил Вилньов с шефа на екипа от Милтън Кийнс Кристиан Хорнер.

Състезателят не отрече, че се е видял със сънародника си, но заяви, че няма причина да напуска отбора си, стига да има конкурентоспособен автомобил.

Израснах, желаейки да стана световен шампион и определено не съм постигнал всичко, което искам, във Формула 1. Затова ще продължа дотогава, докато съм удовлетворен от резултатите. Що се отнася до това в който отбор съм, отново ще кажа, че имам невероятен късмет да съм част от Макларън. Това е един от най-добрите екипи, със страхотна история, а сега разполагаме с автомобил с възможности да печели, както показа съотборникът ми през изминалия уикенд. Затова не виждам причина да се местя. Оставам, докато имам достатъчно бърза кола – обясни позицията си 26-годишният пилот.

Той допълни, че виждането му с Хорнер не е било тайно и се дължи на факта, че двамата се познават от много години.

Според надеждни източници обаче Хамилтън би могъл да премине в Ред Бул, ако те продължат да правят най-добрите автомобили или ако получи най-високата заплата сред пилотите в F1. Новият му мениджърски екип от XIX Entertainment, заел се с кариерата на англичанина през март, не е щастлив от факта, че Люис получава около 15 млн. паунда годишно, докато Фернандо Алонсо взима два пъти повече.