Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Нико изненадан от наказанието си

Нико изненадан от наказанието си

43
0

Нико Розберг заяви, че е изненадан от наказанието си при маневрата срещу Макс Верстапен в 29-ата обиколка от състезанието на Хокенхайм. Германецът предприе атака от вътрешната страна с късно спиране за обратния завой. Пилотът на Ред Бул се отмести настрани, след което излезе и звън пистата, като по думите му така е предотвратил катастрофа между двамата.

В крайна сметка стюардите решиха, че Нико е действал непозволено в ситуацията и го наказаха с 5 секунди с мотива, че е избутал съперника си извън трасето. Така той завърши 4-и, зад Люис, Рикиардо и Макс, и вече изостава на 19 точки от лидера в шампионата Хамилтън.

„19 точки не са изобщо толкова неприятни, заяви Нико. – Неприятен е начинът, по който загубих състезанието днес. Беше много тежко. Ще ми трябва известно време да го осъзная в следващите дни. Бях много изненадан, че съм наказан. Изобщо не очаквах това.

Това е още един от онези дни, в които всичко се обърква. Мисля обаче, че нямаше да има разлика без него. Не можех да преследвам колите на Ред Бул. Но все пак преди наказанието бях пред тях и санкцията ми коства много.“