Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Нико: Не пуснах Фетел да ме изпревари, защото отзад идваше лудия Макс

Нико: Не пуснах Фетел да ме изпревари, защото отзад идваше лудия Макс

65
0

Нико Розберг обясни след финала на Гран при на Абу Даби, че не е пуснал Себастиан Фетел да го изпревари в последните обиколки, тъй като зад него е идвал агресивният пилот на Ред Бул Макс Верстапен. Нико се движеше на 2-а позиция в края на надпреварата, но заради забавилия темпото Хамилтън, той бе настигнат от Фетел и Верстапен. Трето място също осигуряваше титлата на Розберг, но той предпочете да се опита да запази позицията си и в крайна сметка успя.

“Състезанието беше ужасно напрегнато, обясни Нико пред Sky след финала. – Първо в битката с Макс. Тимът ми каза, че трябва да го изпреваря, тъй като това е критично за шампионата. Боже! И след това с Люис. Той се опитваше да ме задържи така, че другите да ме настигнат. Това беше шансът, който се опитваше да изпозлва.

И той го правеше много добре, тъй като нямах шанс да го изпреваря, защото той натискаше в сектор 1 и се откъсваше преди местата за изпреварване и след това намаляваше до края на обиколката. Бях блокиран и другите пилоти идваха зад мен. С Фетел беше ужасно, тъй като той имаше повече сцепление. Не обмислях да пусна Себастиан, тъй като след него идваше лудия Макс.”

Нико също така заяви, че принос за титлата му има и легендата на Формула 1 Михаел Шумахер. Двамата бяха съотборници с Мерцедес в периода 2010-2012 г. „Той има принос за моята титла. От дуела с най-добрия за всички времена получих много, каза Розберг. – Надявам се, че той е разбрал, че спечелих.”