Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Розберг на полпозишън в Германия

Розберг на полпозишън в Германия

62
0

Нико Розберг ще стартира от първа позиция в Гран при на Германия на пистата Хокенхайм. Пилотът на Мерцедес изпревари с 0.1 сек съотборника си Люис Хамилтън, а от втора редица ще потеглят Рикиардо и Верстапен от Ред Бул. Биковете бяха по-бързи от Ферари, като пилотите на Скудерията Райконен и Фетел останаха 5-и и 6-и, с притеснително голямо изоставане от 0.8 сек. Топ 10 допълниха пилотите на Форс Индия и Уилямс – Хюлкенберг, Ботас, Перес и Маса.

След първата част на квалификацията отпаднаха Ериксон, Насър, Харианто, Квят, Верлайн и Магнусен. Най-бързи бяха Хамилтън и Розберг и то с гумите софт, докато 3-ия Рикиардо и 4-ия Райконен бяха със суперсофт, но въпреки това изостанаха на 0.3 и 0.5 сек от постижението на Люис.

 

 

Във втората част всички пилоти бяха с гумите суперсофт, като Люис бе по-бърз от Розберг с 0.2 сек. Верстапен и Райконен допълниха топ 4. Разликите обаче бяха доста по-малки. Сред отпадащите нямаше особени изненади – Палмър, Грожан, Алонсо, Сайнц Бътън и Гутиерес. 

 

 

В решителната 3-а част заради проблем с електрониката Розберг не можа да завърши първата си бърза обиколка. Така Хамилтън бе най-бърз след първите опити, следван от Рикиардо Верстапен, Райконен и Фетел. Като изоставането на Даниел от Люис бе само 0.2 сек. При втори си опит Розберг постигна първо време – 1:14.363 мин, като бе с 0.123 сек по-бърз от съотборника си. При последните опити Хамилтън блокира гумите при спирането за 4-и завой и не можа да подобри времето на Нико. Не можаха да подобрят постиженията си и останалите. Така Рикиардо остана 3-и, следван от съотборника си Верстапен, Райконен, който изненадващо бе по-бърз от Фетел.