Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Нико загуби позиция на старта и заради предимството си в шампионата, смята...

Нико загуби позиция на старта и заради предимството си в шампионата, смята Волф

28
0

Нико Розберг е загубил позиция на старта на Гран при на САЩ спрямо Даниел Рикиардо и заради преднината си в шампионата. Това смята спортният шеф на Мерцедес Тото Волф. Германецът потегли добре от втора позиция и до първия завой бе плътно зад лидера Люис Хамилтън. В него обаче той влезе доста външно и остави вътрешната траектория вляво свободна.

От това се възползва Даниел Рикиардо, който спря по-късно със своя Ред Бол отвътре. След това, използвайки по-доброто сцепление на гумите си суперсофт спрямо софт на Нико, той се ускори по-добре на излизане от завой 1 и в следващия вече бе пред Розберг на 2-а позиция.

„Нико е в сложна ситуация, защото той знае, че не може да си позволи отпадане, каза Волф. – Вероятно това бе част от причината да загуби едно място в завой 1. Но след това той изглеждаше в добра позиция да си върне второто място. Той можеше да спре в бокса и с различна стратегия по отношение на гумите (софт срещу медиум) да си върне мястото пред Рикиардо.

По отношение на Хамилтън, босът заяви, че състезанието в Остин се е превърнало в любимо за Люис, който вече има 4 победи там от 5 старта, три от които поредни. „Той кара перфектно и контролирано, каза австриецът. – Имахме няколко много драматични състезания в последните седмици, включително случилото се в Малайзия. Затова беше добре да имаме следобед без драми и да видим Люис да направи толкова силно пилотиране.”

Като цяло Волф бе много доволен от показаното темпо на двамата в състезанието: „Нещата изглеждаха много по-оспорвани с Ред Бул в тренировките. Тимът ни свърши добра работа и имахме чудесно предимство в квалификацията и състезанието.”