Начало Moto News Night of the Jumps утре в Арена Армеец

Night of the Jumps утре в Арена Армеец

441
0
Армеец,зала

Финалът на тазгодишния световен шампионат FIM Freestyle MX (FMX) ще се проведе утре в столичната зала Арена Армеец – световните звезди в спорта за първи път ще се състезават в България. Събитието бе представено официално на пресконференция днес, като организаторите смятат, че пилотите ще изпълнят някои от най-интересните си скокове в дебюта си пред наша публика, борейки се за короната от тазгодишното издание на сериите.

Night of the Jumps ще се проведе за 11-та година – това са най-старите и най-големи международни серии за мотокрос фрийстайл в света. Представляват смесица от класически спорт с шоу елементи като светлинна и пиротехника. Арена Армеец се преобразява в трасе специално за звездите на FMX, които всички вече са в София и се подготвят за надпреварата. Състезанието пък ще се излъчи по над двеста телевизии в световен мащаб и това представлява огромен шанс за България. Утре вечер малко след 22 часа ще бъде избран и най-добрият организатор на надпревара от FMX, като това ще е един от най-важните моменти за хората, заяви председателят на българската федерация по мотоциклетизъм Богдан Николов.

Договорът за провеждане на събитието е възможно най-изгоден – обясни шефът на организационния комитет Румен Петков в отговор на въпрос относно разходите по събитието. – Той ни предоставя изключителната възможност да сме домакини за първи път на такова атрактивно състезание.

Билетите за състезанието са съобразени с възможностите на зрителите, допълни Богдан Николов.

При цени от 100-200 евро никой няма да дойде, а най-важното е да напълним залата – добави той. – Аз лично от 15 или повече години работя в насока България, страната ни да спечели.

На пресконференцията присъства и един от претендентите за световната титла – чилиецът Хавиер Вийегас. Роденият през 1983 г. състезател се занимава с фрийстайл от 2000 г. и бе категоричен, че няма да е консервативен в последния старт за годината.

Състезанието пък е и с подкрепата на правителството, чийто представител на представянето днес бе министърът на спорта Свилен Нейков.