Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Нийл: Макларън продължава да е добра възможност за бъдещето на Хамилтън

Нийл: Макларън продължава да е добра възможност за бъдещето на Хамилтън

18
0
Люис Хамилтън

Управляващият директор на Макларън, Джонатан Нийл, не вярва, че допуснатите от отбора грешки в последно време ще накарат Люис Хамилтън да размисли за оставането си в отбора. Сегашният договор на пилота изтича в края на годината и той се намира на кръстопът с вероятност да премине в Ред Бул, Ферари или Мерцедес.

Информациите, че той може да напусне Макларън, бяха подхранени от последните разочароващи резултати, започнали с провалените две спирания в бокса в Бахрейн и завършили с дисквалификацията му от тренировката за място в Испания.

„Не вярвам последните две-три състезания да повлияят на решението на Люис в дългосрочен план“, заяви Нийл. „Казали сме ясно нашата позиция и тя е, че бихме желали Люис да продължи да се състезава за нас. Той също изказа подобна позиция. Имаме много време пред себе си и няма нужда да взимаме прибързани решения. Необходимо е да се погледне представянето на отбора в дългосрочен план и то да се сравни с това на останалите тимове. Честно казано смятам, че сме доста добре позиционирани при подобно сравнение. Но не отричам, че трябва да продължим да работим усърдно и да избягваме грешките.

При сегашното развитие на шампионата е трудно да се определи фаворит. При шестима различни победители, това означава, че разпределението на силите е доста равномерно. Ние се намираме на второ място при конструкторите и пилотите ни се чувстват достатъчно добре в колите си, за да печелят добро количество точки във всяко състезание.“

Макларън заминава за Канада след серия от три състезания, в които пилотите на екипа не успяха да се качат на подиума. Въпреки това Нийл е убеден, че болида на отбора е достатъчно добър, за да печели състезания. Хамилтън обаче все още няма победа през този сезон.