Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ник Честър напуска Рено

Ник Честър напуска Рено

1537
0
Ник Честър
Ник Честър, снимка: Рено

Екипът на Рено обяви, че досегашният технически директор Ник Честър напуска тима. Промяната идва като част от големия план за реструктуриране на техническия департамент на екипа от Енстън.

Изминалият сезон не беше успешен за Рено. Френският екип завърши едва на 5-о място при конструкторите.

Честър започна работа в тима през 2000 г., когато той още се казваше Бенетон. На следващата бе инженер по представянето на Джанкарло Фисикела. След това имаше същата роля за Ярно Трули през 2002 г. и 2004 г.

В шампионските години на Рено през 2005 и 2006 г. той беше шеф на екипа, който отговаря за представянето на колата. От 2013 г., когато тимът вече се казваше Лотус, Честър стана технически директор. Той замени Джеймс Алисън.

„Забавлявах се в тези 19 година с тима. Работех с невероятно лоялни и талантливи хора, каза Честър. – Сега гледам към ново предизвикателство и пожелавам на всеки един член на тима всичко най-добро в бъдеще.“

Управляващия директор на Рено Сирил Абитебул добави: „Ник беше ключова част от екипа за близо 20 години. Страстта му към отбора никога не е намалявала, въпреки преживяването на някои изключително предизвикателни периода.“