Начало Лайфстайл Ник Хайдфелд подкара мотоциклет от сериите Супербайк

Ник Хайдфелд подкара мотоциклет от сериите Супербайк

54
0

Ник Хайдфелд преживя едно незабравимо изживяване на пистата Нюрбургринг, където той смени 4-те колела с 2. Немският пилот размени своя БМВ Заубер F1.09 с 1000-кубиковия мотоциклет БМВ, с който Трой Корсър се състезава в Супербайк шампионата от тази година.

Звездата от Супербайк сериите се метна в кокпита на мощния над 700 к.с. болид, докато Хайдфелд разбра какво е да контролираш над 200 „коня“ на две колела.

„Беше сензационно изживяване, благодаря на всички! Още сутринта се забавлявах доста, тренирайки с уличен мотоциклет, като успях да опра коляно за първи път в завой! Естествено исках да повторя това и на седлото на състезателната машина… Очаквах между серийния мотор и този от Супербайк да има голяма разлика, нещо като между сериен автомобил и състезателен такъв, но накрая бях изненадан.

Разликата е огромна. От една страна Супербайкът е по-агресивен, има по-добро сцепление и страхотни спирачки, но от друга страна е по-лесен за управление, защото можеш да го контролираш толкова добре – управлението му е много прецизно. Очевидно съм много далеч от лимита на Супербайка и ще се радвам, ако мога да навъртя още малко километри на него“, заяви развълнуваният Хайдфелд след събитието.

„Беше страхотно! Колата е толкова балансирана – спирачките са фантастични, гумите имат невероятно сцепление, а управлението е много директно. Не мога да повярвам колко силно и късно може да се спира! Знам, че спирах прекалено рано и наистина ми се иска да имах ден или два с колата, за да мога да видя какво наистина мога да направя с нея! Искам да благодаря на всички, които ми предоставиха тази възможност и се надявам, че ще мога да го направя отново“, добави пък Трой Корсър.