Начало Moto News Ники Хейдън не смята да подновява договора си с Дукати

Ники Хейдън не смята да подновява договора си с Дукати

73
0
Дукати,Ники Хейдън

От началото на сезон 2009 Ники Хейдън е зад волана на Дукати. Третите места постигнати в състезанията на Индианаполис (2009), Алканиз (2011) и Херес (2011) бяха най-големите му успехи постигнати с машина на италианците. Това определено е прекалено малко за пилот, печелил световната титла. И е напълно разбираемо, че той няма да преподпише.

През юли 2012 г. той удължи договора си за една година, но сега в рамките на Гран при на Германия на Заксенринг и двете страни разкриха, че нямат намерение да продължават съвместната си работа.

„С удоволствие бих останал в правилния отбор с правилната машина в MotoGP, но поне за момента нещата не изглеждат толкова добре“, обясни Хейдън миналия четвъртък. Американецът вероятно трудно ще получи конкурентоспособен мотор в друг отбор и е много вероятно да премине в Superbike. Това означава, че контактът му с Дукати може да остане. Италианците не крият, че биха продължили да се възползват от опита на 31-годишния Хейдън и смятат да направят всичко възможно той да се качи догодина на 1199 Panigale.

„С удоволствие бихме запазили Ники в семейството на Дукати“, обясни Паоло Чиабати, отговорен за проекта на фирмата в MotoGP. „До края на сезона сме плътно зад него и Андреа Довициозо. Виждаме и друга позиция, която бихме могли да му предложим. Вече сме започнали разговорите и ще видим, до какво ще доведат те. Винаги сме се опитвали да бъдем честни с нашите състезатели и да ги информираме за възможностите през следващата година.“

Все още не е ясно, кой би карал в екипа на италианците през следващата година освен притежаващия договор Довициозо. Говори се за различни пилоти – от Кал Кръчлоу през Скот Рединг до Бен Спийс. Последният през този сезон кара за отбора на Прамак Дукати, но единствено в състезанията в Доха и Остин. В следващите трябваше да почива заради проблем с рамото. Затова и той е най-малко вероятният заместник на Хейдън.