Начало Избрани Никита Maзепин упрекна решението на Хаас да прекрати неговия договор

Никита Maзепин упрекна решението на Хаас да прекрати неговия договор

4572
0
Никита Мазепин
Никита Мазепин, снимка Хаас

Никита Maзепин упрекна решението на Хаас да прекрати неговия договор. Руският пилот направи първи коментар след раздялата си с американския отбор.

Мазепин бе уволнен от тима на Хаас малко преди началото на предсезонните тестове в Бахрейн. Това стана ясно след като тази сутрин тимът публикува съобщение в социалните мрежи, според което се разделя с Никита Мазепин и титулярния спонсор Уралкали. Причината за това е инвазията на Русия срещу техния съсед Украйна.

Действията на страната доведоха до огромни икономически санкции и забрани за руските компании и предприятия, както и до изключване на страната от глобалната платежна система SWIFT.

Първоначално Хаас се отказа от надписите на Уралкали преди последния ден на испанския тест в Барселона. Въпреки това Мазепин взе участие с новия болид VF-22, облечен в обикновен бял костюм. В крайна сметка бе взето решение за прекратяване на договора на руския състезател и компанията за калиеви торове. 

Малко след изявлението на Хаас, Никита Мазепин изрази своето мнение в социалните мрежи. Разгневеният руснак упрекна решението на екипа, което доведе до неговото изгонване.

Много съм разочарован да разбера, че договорът ми с F1 е прекратен, пише той.

„Разбирам какви са трудностите. Бях готов  да приема предложените условия, за да продължа да се състезавам. Въпреки това бях напълно пренебрегнат. При тази едностранна стъпка не беше спазен никакъв процес.“

Най-вероятно Мазепин има предвид условията, наложени от ФИА на руските състезатели през последните дни, които състезателите трябва да спазват, за да могат да вземат участие в различни надпревари.

Изправен пред перспективата да остане без място във F1 през сезон 2022, Мазепин използва възможността да благодари на своите феновете за оказаната подкрепа.

На тези, които са се опитали да разберат, благодаря, каза той.

Ценя времето, прекарано в F1. Искрено се надявам, че ще се съберем отново в по-добри времена.

„След няколко дни ще кажа повече подробности по този случай“, завърши Никита Мазепин.

Това е поредната санкция срещу Руската федерация. По-рано тази седмица бе обявена отмяната на състезанието в Сочи, а преди два дни бе прекратен и договора с промоутъра на надпреварата.