Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Нико №1 във втората сесия на Яс Марина

Нико №1 във втората сесия на Яс Марина

44
0

Нико Розберг записа най-добър резултат във втората свободна тренировка за Гран при на Абу Даби на пистата Яс Марина. Германецът постигна 1:41.983 мин и изпревари с 0.138 сек своя съотборник в Мерцедес Люис Хамилтън. Ккато и в първата сесия, двамата доминираха над съперниците си и оставиха 3-и Серхио Перес с Форс Индия на 0.627 сек. Дори с гумите софт, двамата постигаха близки или дори по-добри резултати от тези на пилотите на Ред Бул и Ферари със суперсофт.

В началото на сесията пилотите започнаха да въртят обиколки с гумите софт. Хамилтън се оплака от работата на скоростната кутия, която според него издавала странен звук при смяната на предавките. Той поръча тя да бъде проверена, но изглеждаше, че проблеми няма.

Райконен първи сложи гумите суперсофт и направи бърз тур. Финландецът обаче беше с 0.3 сек по-бавен от най-доброто постижение на Хамилтън със софт и се нареди 3-и за момента. Малко след него и Фетел направи опит със супермеките гуми, но той беше по-бавен от Люис с 0.2 сек. Това го изведе на 2-а позиция пред Розберг с другия Мерцедес.

Веднага след него Рикиардо със суперсофт постигна 2-о време, като изоставаше от Хамилтън с 0.123 сек. А това означаваше солидна преднина за Мерцедес като цяло от поне половин секунда на обиколка. Поставяйки суперсофт Розберг веднага свали 0.6 сек и поведе пред Хамилтън, като последният не успя да подобри резултата на Нико, като не му достигнаха 0.138 сек. В последствие Перес излезе 3-и, измествайки Рикиардо на 4-а и Фетел на 5-а позиция.

След това пилотите започнаха да правят състезателни симулации и времената на обиколка се влошиха значително. В тях Хамилтън и Розберг отново имаха предимство пред съперниците, но по-малко, като разликите между тях двамата със суперсофт бяха минимални. Със софт обаче изглеждаше, че Нико има предимство.

Половин час преди края на сесията Сайнц спря с проблем в колата на завой 5 – фибата. Колата му беше отстранена бързо от пистата и не се наложи спиране на сесията. Спирачките на Серхио Перес се запалиха в края и той се прибра в бокса, за да бъде овладян проблема.