Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Нико: Фантастично е!, Михаел Шумахер доволен за съекипника и тима си

Нико: Фантастично е!, Михаел Шумахер доволен за съекипника и тима си

59
0
Люис Хамилтън,Михаел Шумахер,Нико Розберг

Нико Розберг спечели първи полпозишън в кариерата си във Формула 1 днес в Китай и демонстрира изключително самочувствие, слизайки от колата си без да прави втори бърз тур в Q3 на пистата до Шанхай.

Скоростта на Мерцедес F1 W03 в квалификационни условия е видима от началото на сезона, въпреки че германецът я реализира в първа позиция едва в третия състезателен уикенд.

Фантастично е! Всичко премина прекрасно и усещането впоследствие е много специално. Сега нямам търпение за възможно най-добър старт утре – бе първият коментар на сина на световния шампион в F1 за 1982 г. Кеке Розберг след финала. – Температурите в края на сесията малко паднаха и задните гуми започнаха да се държат малко по-добре. За мен сезонът на практика започва тук (както вече споменах няколко пъти), така че е невероятно да тръгна по този начин. Да, в състезание не сме толкова бързи, но според мен правим прекрасен прогрес и в тази област. Трудно е да се знае къде ще сме в надпреварата, защото условията се променят непрекъснато – може да се стопли повече от очакваното или да захладнее и т.н.

При това положение Нико не бе сигурен как ще се получат нещата и не направи никакви прогнози. Бе категоричен обаче, че и той, и тимът ще се постараят да са във възможно най-добра форма за неделния старт.

В същото време Михаел Шумахер уточни репликата си от края на квалификацията, когато попита какво време е дал съотборникът му. Седемкратният шампион отхвърли предположението, че е останал изненадан.

Всъщност казах: Страхотна работа!, защото това бе феноменално време. Няма причина да съм нещастен за Нико. Всъщност е точно обратното – радвам се ,щастлив съм за него. За първи път ще сме на първа редица като Сребърни стрели, съжаляваме за Люис Хамилтън, но това е ситуацията – допълни Шумахер.

Самият той също ще вложи максимум усилия в надпреварата. Михаел заяви също така, че първите му два старта приключиха недобре, но не порази зависещи от него причини, така че не може да е съвсем сигурно какво е темпото му в цяла състезателна дистанция.